träning

Pilates

Pilates är en träningsform för alla. Det är en utomordentlig träningsform för rehabträning men också som komplement till annan, mer högintensiv träning.  

Med övningar som stärker hela kroppen jobbar vi för att bygga styrka, öka flexibiliteten, träna koordination och öka medvetenheten om VAD som ska vara aktivt i kroppen och NÄR det ska göra det.

Vi tränar i mindre grupper med både den egna kroppen som vikt, men också med pilatesbollar, lättare vikter, foamrollers och gummiband.

Hälsoloftet erbjuder pilatesklasser på följande nivåer: Alla nivåer, fortsättning och avancerad. Du kan också boka en personlig timme där du antingen ensam eller med 1-2 vänner har en egen timme med instuktör. 

Är det första gången du provar pilates rekommenderas att du bokar "introduktionstimme till pilates".

Instruktörer:
Karin Fagerblom & Christina Alenäs

OptimumMetoden® i grupp

Med OptimumTräning® som bygger på postural terapi har vi ett helt nytt sätt att balansera kroppen och åtgärdar snedbelastningen genom att aktivera de viktigaste djupt liggande och oftast förbisedda musklerna som är ansvariga för att ta upp större delen av belastningen i olika situationer.

OptimumMetoden syftar till att få kroppen tillbaka till sitt naturliga läge, där hållningen ska vara avslappnad, naturligt upprätt och i rörelse ska kännas lätt och fri.

Instruktör: Jennie Westholm

"Superbra! Tack för att du fått oss att upptäcka ”nya” små muskler och gett oss verktyg att jobba vidare mot förbättrad styrka”

Thomas, 44 år

Yin Yoga

Yinyoga är en form av yoga som passar alla, och främst om du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad eller har humörsvängningar. Yinyoga passar också när du känner ett behov av att fylla på med energi och/eller behöver landa och hitta lugnet inom dig. Inga förkunskaper krävs, bolster, yogamattor och filtar finns på plats, men ta gärna med en vattenflaska. Kom i bekväma kläder ❤

Varmt välkommen att utöva yinyoga med oss under träbjälkarna på loftet.

Instruktör: Anna Anderberg

Personlig träning

Oavsett om ditt mål är att prestera bättre inom en idrott eller om det snarare handlar om att komma ned på golvet för att leka med barnbarnen, så är du välkommen att konsultera vår fantastiska personliga tränare.

På bästa sätt stöttar hon dig på din väg mot det mål du själv har satt dig.

Jennie Westholm har många års erfarenhet inom individuellt anpassad träning.

Boka alltid en kostnadsfri konsultation så att du och personliga tränaren kan planera ett bra upplägg för din hälsa.

Instruktör:
Jennie Westholm

Curam Recovery

Curam recovery är en återhämtningsklass där vi interagerar Curams statiska massagekoppar i olika positioner.

Massagekopparna hjälper oss att släppa på spänningar, förbättrar cirkulationen och ger kroppen snabbare återhämtning. Klassen ger en känsla av välbefinnande och lugn. 

Klassen passar alla. Kom gärna i löst sittande kläder eller shorts och linne, så att du lätt kan fästa kopparna. Du behöver inte ha med dig egna koppar, det finns att låna på Loftet.

Instruktör:
Jenny Nilsson